Tuesday, August 27, 2013

All Star my love
Hello!
This week i went on a little get together with my friends and i decided to wear something more casual. I don't know why i don't wear my converse more ofter, i loove how they look with shorts. I also decided Hey, let's mix casual with smart and i added a button up. I adore button ups and anything with a collar, they define my style. And for the pop of color - a neon green bracelet.
Hope you like it.


Здравоо!
Оваа недела имав мал собир со другарките и се одлучив за по опуштена варијанта. Конечно повторно ги облеков старките and it felt good. Незнам зошто повеќе не ги носам, обожавам како изгледаат искомбинирани со шорцеви. Јас не сум јас ако не носам кошула (многу ретко сум во обична маичка, се што носам мора да има барем крагњичка) и за малку боја додадов неон зелена алка.
Се надевам ќе ви се допадне.


♥ Elena.


Thursday, August 22, 2013

Stripes are the new floralHello!
I am back again with a post that is really over due,it was supposed to be up a few weeks ago, but here it is! Better late than never, right? This was before my vacation, so there is still no tan. I went to the cinema with some friends and this is what i wore - My face striped dress, loafers and a black bag - the usual. These sunglasses have become my go to summer accessorie, i love wearing them like this. They substitute bobby pins :D This time i went for silver jewelry, a ring and a bracelet, and of course a skinny belt.
Hope you like it.


Здравоо!
За денес ви подготвив пост кој требаше да биде ставен уште пред неколку недели, but sh*t happens :D (шала) Но, подобро сега него никогаш. Ова беше пред одморче, така да темниот тен е невидлив (дека сега "ептееен" ми се познава). Бев на кино со пријатели и еве што носев - Омиленото фустанче со линии, балетанчиња, црна ташничка -  the usual. На глава наочарчиња кои летово ми станаа омилен аксесоар, ги користам наместо шноли, многу ми се допаѓа како стојат вака наочарите на било кој. Исто така овој пат се одлучив за сребрен накит, прстенче и алка, и за акцентирање на половината - се разбира каивче.
Се надевам ќе ви се допадне.


♥ Elena.


Saturday, August 17, 2013

Cross that

Hello!
This week I attended the first Fashion Ball in Macedonia hosted by the young designer Zlatko Jovanovski.
This is what i chose to wear to this ocassion - a mint elephant print (wow) button up, chrisp white shorts , a studded clutch, my black loafers and accessorised with a cross ring. I wanted to go for a more relaxed but still stylish and classy look whilst keeping the youthfulness.
Hope you like it.

Здравоо!
Оваа недела присуствував на првиот Моден бал во Македонија, организиран од страна на младиот дизајнер Златко Јовановски.
За оваа прилика одлучив да носам минт кошулка со најслаткиот принт со слончиња, дискретни бели шорцеви, црно плико со нитни, омилените лоаферки и аксесоаризирав со прстен во форма на крст. Целев кон релаксиран, но сеуште модерен изглед задржувајќи ја младoста.
Се надевам ќе ви се допадне.

Wednesday, August 7, 2013

All white everything

Aloha!
I have been absent for the past 11-12 days because i have been on my vacation (finally) in Greece. I was with my family and we visited Pefkohori and Polichrono. Such cute little family oriented places, i loved every single minute. But i do have to say, i missed my everyday routine and i am happy to be back...with a bit of a tan :) Whilst i was in Greece i also visited Cosmos (btw i can safely say i can live there forever) and i was roaming the shops with one reason and one reason only! To find the perfect pair of white shorts! I do not own a white pair so i thought this would be the perfect opportunity. I didn't know if i wanted a casual white denim, or a different fabric, but when i saw the shorts that i am wearing here in Zara i knew it was destiny. (plus on sale, who wouldn't buy them?!)
For my first back to Skopje post i am wearing an all white outfit, with a bit of color. 
I paired my shorts with a casual tucked in shirt, a black bag and my new fave sandals. And for the signature pop of color i added my new neon green bracelet. 
Hope you like it :)

Поздраав!
Бев отсутна последните 11-12 дена со причина, бев на мал одмор со фамилијата во Грција, Пефкохори и Полихроно поточно. Прекрасни мали местенца, дефинитивно фамилијарно ориентирани.Но, по некое време почнаа да ми недостига мојата секојдневна рутина,така да мило ми е што се вратив... со малку тен :) Додека бев во Грција го посетив Космос (би сакала да кажам дека можам да живеам таму засекогаш!) и ги пребарував сите продавници со една единствена причина - да се најде совршениот пар бели шорцеви. Незнаев дали сакам бел тексас или некој друг материјал, но кога ги пронајдов шорцевите што ги носам тука во Зара знаев дека е судбина!
За мојот прв пост после одмор се одлучив за целосно бела комбинација, со малку боја.
Шорцевите ги искомбинирав со бела кежуал маичка, црна чанта и моите нови омилени сандалки. И за препознатливиот pop of color ја додадов оваа неон зелена алка. 
Се надевам ќе ви се допадне :)