Tuesday, December 23, 2014

TinselHello!
It is that time of the year again when all of the streets the are decorated with lots and lots of pretty lights, so It is my duty (yes, duty!) to make the annual "taking pictures at night because pretty lights but most of the photos turn out blurry" post. So, enjoy this selection of kind-of-not blurry photos, featuring what I wore to the party at Concept 37 hosted by Preplet, where we (by we I mean me, Marija and Simona) had a lovely time seeing the amazing things that Preplet has to offer, so be sure to check them out!
Hope you like it!


Здраво!
Дојде тоа време од годината, кога сите улици се прекрасно накитени со мнооогу убави сијалички, така да моја должност е (да, должност!) да го објавам овогодинешниот ''мерак ми е да се сликам со сијаличките затоа што се убави, но повеќето од сликите се матни" пост. Така да, уживајте во мојата селекција на не-толку-матни слики, со тоа што го носев на Предновогодишната забава на Преплет во Концепт 37, каде јас Марија и Симона имавме можност да ги разгледаме многуте слатки работи кои ги нудат Преплет.
Се надевам ќе ви се допадне!Wednesday, December 3, 2014

Burgundy days

Left to right:  Aleksandrina Vezilka , Fabulous is freedom , me , CHICClub 

Hello!
First of all I would like to say "Happy 2 year blog anniversary!" I know it may come out for the blue for most of you, but my blog birthday was on December 1st, but I didn't have enough time to make a proper blog post at the time because I was swamped with school. But I can take this opportunity and thank everyone who supports my blog! A lot of things have changed over the past year and I am glad I was able to take this journey and experience a lot of things for the first time in my life because of my blog. I met a lot of amazing people and made friendships that will last a lifetime and I am very grateful for that! 
Now, onto this mini blog post. I attended the "Crystal ball" - MCouture by Mila Kadriy fashion show last night and the show itself was lovely, but my favorite part was the after party where I got to catch up with my fellow bloggerettes and Fashion Workshop colleagues. I haven't laughed that much in a long time, It was very hard not to start cry-laughing but you know, make up and stuff haha. 
Hope you like it :)
P.S. I think you will be seeing a lot of this hat, so be prepared haha. 


Здраво! 
Најпрво би сакала да кажам Среќна втора годишнина на блогот! Ова можеби ќе биде неочекувано за вас, но роденденот на блогот е на 1ви Декември, но поради преголема зафатеност со училиште немав време да подготвам специјален Среќен роденден пост, така да ќе ја искористам оваа шанса да ви се заблагодарам на сите кои го подржуваат мојот блог! Многу работи се променија во текот на оваа година и мило ми е што имав многу различни можности и искусив некои работи за прв пат во мојот живот баш поради блогот. Запознав многу неверојатно кул луѓе и склопив пријателства кои ќе траат цел живот и поради тоа сум многу благодарна! 
Сега, се навраќаме на постот (повеќе како мини-пост, постче). Минатата вечер присуствував на модната ревија на Мила Кадриу наречена "Кристална кугла". Ревијата беше прекрасна и многу празнична, но мојот омилен дел беше забавата после тоа, каде со колешките блогерки и воедно учесници на Модната Работилница, можевме да си поразговараме и да се насмееме (да се насмееме со големо Н затоа што на крајот од ноќта пробував да ги задржам солзите за да не си ја уништам шминката хаха). 
Се надевам ќе ви се допадне :) 
П.С. Капата почесто ќе ја гледате на блогот, подгответе се уште од сега хаха. 


          Photography by the lovely Mirjana Nedeva
Saturday, November 29, 2014

The Coven


Hello!
Even though I love my creams and pastels, I sometimes find myself wanting to wear something dark for a change, so here we are haha. I am absolutely in love with the hat, it makes me feel like I am part of a Coven (AHS Coven to be more precise, if you watch the show you will totally understand why this hat is awesome). I paired it with a black turtleneck which came very handy since it was freezing that day.
Hope you like it.

Здраво!
Иако многу си ги сакам кремастите и пастелни нијанси, понекогаш сакам да направам некоја промена и црната боја е тоа што најмногу ме привлекува затоа што е многу некарактеристична за мене. Се заљубив во капата што ја носам тука, ме прави да се чувстувам како да сум дел од AHS Coven (нема соодветен начин да се преведе (или опише) зборот coven на македонски, ова е една од најголемите маки кога преведуваш од англиски на македонски...) Тие што ја следат серијата ќе знаат за што зборам хаха.
Носам и црна ролка која испадна дека ќе биде најдобрата одлука во мојот живот бидејќи тој ден беше премногу ладно.
Се надевам ќе ви се допадне.Friday, November 14, 2014

Flann-elleHello!
No more FWSK posts from me, I am back to regular blogging and I am feeling more inspired and excited than ever.
When I think of autumn only one thing comes to my mind - FLANNELS! Even though that statement reminds me so much of Meryl Streep's "Florals for spring? Groundbreaking" I really do think that the autumn season is incomplete without a nice flannel.
Also, I have been on the search for a nice cute backpack, and I fell in love with this houndstooth print one. I somehow found the backpack's print and the checkered shirt went really well together, it's unusual but sometimes it's good to experiment.

Hope you like it!


Здраво!
Нема повеќе FWSK постови од мене, се враќам во нормала со блогирање и се чувствувам многу повеќе инспирирано и возбудено за блогот.
Кога ќе помислам на есен, веднаш помислувам на карирани кошули како стејтмент парче за сезоната. Знам, не е најиновативниот тренд до сега, но мислам дека една убава карирана кошула е основа која треба да биде присутна во сечија гардероба.
Исто така, подолго време бев во потрага по едно фино ранче, и се заљубив во ова со houndstooth принт. Многу ми се допадна комбинацијата на принтот на ранчето со тој на кошулата, иако не би биле нечиј прв избор, јас мислам дека си одговараат многу интересно.

Се надевам ќе ви се допадне!


Sunday, November 9, 2014

Fashion blogging and photography workshop | An experience of a lifetimeAs I said in the first Skopje Fashion Weekend blog post, I was not only part of the fashion shows as a guest, I was also a part of a Fashion blogging and photography workshop leaded by stylist and fashion editor Rebekah Roy.

I can safely say that this was one of the most awesome (yes, I am totally going to use that word!) experiences ever, and I am so glad that I decided to apply because if I didn't i knew that that would be something I would regret later. So, I went with my gut and my gut couldn't have been any more right haha.
I spent my mornings in Concept 37 in a lovely atmosphere, having a hot beverage (since outside the weather was crappy and rainy) and discussing about different topics on fashion, blogging, photography and the fashion shows with the most amazing group of people.

Rebekah Roy (@Styliststuff) was the most amazing mentor, she was sweet and kind, and made us all feel welcomed since day 1. We learned a lot about blogging and representing ourselves as a brand, because at the end of the day that is what we are. She also said something along the lines of
"You are the first generation of bloggers in Macedonia" and that was an "Aww" moment for me, but it also made a lot of sense.

The group of people that were with me on the workshop are basically the greatest people you will ever meet (yes, this was a Mean girls quote, I just had to..) Everybody was so nice and we all discovered little things about each other daily. Social media is a big part of our lives, so it was fun to see what we use when we are not on Blogger/Wordpress, or Facebook. We laughed together, we complained together and we even ate together haha (I still have dreams about the lovely selection of food they had for us) We were all from different parts of Macedonia, which made things even harder when FWSK ended. It was hard for me, I had become used to this group of people, and I knew that I had to get up every day at 7:30 so that I can make it in time for the workshop.
But everything that is good must come to an end. And as I am writing this lovely memories come to mind and I am glad that I was a part of this experience of a lifetime.

For more photos click here.                                                                          The Dream Team
From left to right: Vladimir V. Photography , Meri from Makedonski moden blog , Blagica Slivoska  , me and Rebekah, behind us is Elizabeta from ChicClubMarija from Fabulous is freedom , Tea from A cup of Tea , Gorgi Despodov Photography , Stefan from Badstef Photography , Leni from Neuerotik , Mirjana Nedeva and Aleksandra from Aleksandrina Vezilka

                                        Now some photos from me and the workshop team from the Fashion Shows


 With the lovely Marija from Fabulous is freedom and Aleksandra from Aleksandrina Vezilka

With Marija and the amazing Tea from A cup of Tea

With Aleksandra, showing off our Nail Bar Jasmine nails 

Part of the team with our mentor Rebekah Roy
Saturday, November 1, 2014

Skopje Fashion Weekend | Day 4 | Le brandAnother Spring/Summer 2015 collection, but this time by Lili Kadinska for "Le brand".
Clean cuts and geometric shapes were taking center stage when It came to the "Le brand" collection.
Keeping the color palette very simple with black and white, with a touch of peach to add warmth and a deep plum to add coolness, this collection was all about contrast.
Lady-like dresses, pants and skirts with interesting details on the shoulders were the main pieces.

I can safely say that this collection was all about playing with different cuts, whether they were on the skirts in a V shape, or the neck line where my absolute favorites were the high neck cuts with plum borders at the sides.

Also, some of the pieces were (as I said) very lady-like but there were also some pieces that had a sporty vibe to them (The dresses with the pleated skirts really reminded me of the types of dresses that tennis players wear), completely proving that the contrast was not only meant to be present in the color combinations, but in the whole collection as a unit.


                                                                       Photos by Vladimir Vidanovski