Wednesday, December 3, 2014

Burgundy days

Left to right:  Aleksandrina Vezilka , Fabulous is freedom , me , CHICClub 

Hello!
First of all I would like to say "Happy 2 year blog anniversary!" I know it may come out for the blue for most of you, but my blog birthday was on December 1st, but I didn't have enough time to make a proper blog post at the time because I was swamped with school. But I can take this opportunity and thank everyone who supports my blog! A lot of things have changed over the past year and I am glad I was able to take this journey and experience a lot of things for the first time in my life because of my blog. I met a lot of amazing people and made friendships that will last a lifetime and I am very grateful for that! 
Now, onto this mini blog post. I attended the "Crystal ball" - MCouture by Mila Kadriy fashion show last night and the show itself was lovely, but my favorite part was the after party where I got to catch up with my fellow bloggerettes and Fashion Workshop colleagues. I haven't laughed that much in a long time, It was very hard not to start cry-laughing but you know, make up and stuff haha. 
Hope you like it :)
P.S. I think you will be seeing a lot of this hat, so be prepared haha. 


Здраво! 
Најпрво би сакала да кажам Среќна втора годишнина на блогот! Ова можеби ќе биде неочекувано за вас, но роденденот на блогот е на 1ви Декември, но поради преголема зафатеност со училиште немав време да подготвам специјален Среќен роденден пост, така да ќе ја искористам оваа шанса да ви се заблагодарам на сите кои го подржуваат мојот блог! Многу работи се променија во текот на оваа година и мило ми е што имав многу различни можности и искусив некои работи за прв пат во мојот живот баш поради блогот. Запознав многу неверојатно кул луѓе и склопив пријателства кои ќе траат цел живот и поради тоа сум многу благодарна! 
Сега, се навраќаме на постот (повеќе како мини-пост, постче). Минатата вечер присуствував на модната ревија на Мила Кадриу наречена "Кристална кугла". Ревијата беше прекрасна и многу празнична, но мојот омилен дел беше забавата после тоа, каде со колешките блогерки и воедно учесници на Модната Работилница, можевме да си поразговараме и да се насмееме (да се насмееме со големо Н затоа што на крајот од ноќта пробував да ги задржам солзите за да не си ја уништам шминката хаха). 
Се надевам ќе ви се допадне :) 
П.С. Капата почесто ќе ја гледате на блогот, подгответе се уште од сега хаха. 


          Photography by the lovely Mirjana Nedeva
1 comment:

  1. Многу убав избор на гардероба. Иако е едноставно, сепак е впечатливо и пред се во согласност со твојата возраст.

    ReplyDelete