Wednesday, February 25, 2015

Take shelter


Hello!
So, first things first – the new blog look. What do you think? I decided that It was time for a fresh change,even though  it would have been more dramatic if I made this change earlier aka at the beginning of the year and It would have been incorporated into the whole New Year – New blog thing, but better later than never right?
If you noticed, I have been liking wearing skirts in winter paired with warm tights. A year ago you would have to kill me to see me in a skirt and black tights in winter (something about my legs looking too skinny or whatever haha) but I have been more open to the idea of not caring much about what people think of what I wear because you just can’t please everyone. Whoah, that became very deep very quickly.

Anyway, hope you like the post.

Здраво!
Прво и најважно – новиот изглед на блогот. Како ви се допаѓа? Решив дека е време за нова свежа промена, иако би било по драматично ова да го направев на почетокот на годината и да се вклопеше во целата Нова Година – Нов Блог тема, но подобро сега него никогаш нели?
Ако забележавте, во последно време ги преферирам комбинациите од типот здолниште со хулахопки (хулахопки е официјално најгрдиот збор во македонскиот речник!). Да сакавте да ме видите во здолниште и црни хулахопки ќе мораше прво да ме убиете бидејќи го имав типичникот комплекс : Нозете ми изгледаат премногу слабички во црно. Но, со тек на времето научив многу да не се грижам за тоа што другите мислат за тоа што го носам, туку да го носам тоа што мене ми е убаво. И да, одеднаш работите станаа премногу длабоки, се извинувам хаха. 

Се надевам ќе ви се допадне постот. 


Wednesday, February 18, 2015

Is it desire

 Hello!

Had a bit of a bloggers block these past few days, but the sun made me want to get out of hiding. You can say that  I am approaching spring and clarity both in the soul and in the closet. I wanted to take something that is very spring-y and that would remind you of a warmer weather and greenery (maybe?)  So I decided to take a dark look and refresh it with a bright color like this lime green.
Also, you may notice more creativity in my upcoming looks due to some new rules in my school dress code.

Hope you like it.


Здраво!

Имав мааал блогерски блок деновиве, но сонцето ме натера да изглезам од криење. Може да се каже дека ме инспирира на некој начин, така да тоа се одразува и во душата и во плакарот. Сакав да земам нешто што вреска пролет и би те потсетило на топло време и зеленило, така да се одлучив на една прилично темна комбинација да и додадам свежина со светла боја како оваа на џемперчето.
Исто така, можеби ќе забележите повеќе креативност во наредните постови поради некои нови правила во дрес кодот на моето училиште. 

Се надевам ќе ви се допадне.


Tuesday, February 3, 2015

There will be Oxblood


Hello!
We live in the 21st Century so you would think that finding that perfect winter jacket would come easy. But no, you were oh so wrong. For me, it was literally a fight to the finish, I was about to pass out from stress and nervousness because everywhere I looked I liked nothing. From shop to shop I would go in with a long face already knowing that I would be disappointed again, but when we entered Bershka and Marija noticed this Parka jacket, I knew I had to have it, so I tried it on and rushed to buy it. Story time with Elena huh? Haha. With the jacket I have my lovely new booties that bring joy to my heart because a)I have been looking for the perfect ankle booties and b)Finding these was so easy and pleasing. We all have that one pair of shoes that make us smile because they are too perfect to us, right?
Hope you like it.


Здраво!
Живееме во 21 век, и би помислиле дека ќе биде прилично лесно да се најде совршената јакна. Тоа е далеку од вистината. Мојата потрага траеше долго и беше доста напорна, само за да ја најдам оваа парка јакна од Бершка буквално во последниот момент, кога повеќе немав ниту сила ниту волја да продолжам да барам или воопшто да влезам во уште една продавница. Стресот почна да излага на виделина и бев спремна да откажам, но Марија ја забележа оваа јакна и кога ја видов буквално слушнав како пеат ангели, ја пробав и право на каса. И тоа е мојата кратка приказна за денес  хаха. Ја носам со моите најомилени ниски чизми во темно борда нијанса кои на слики изгледаат повеќе како темно кафеави.Тие имаат специјално место во моето срце (Можете да ме разберете, нели?) затоа што и баш такви чизмички посакував долго време, но нивното наоѓање и купување беше многу лесно и задоволително за разлика од јакната. 
Се надевам ќе ви се допадне.