Wednesday, June 17, 2015

Skopje Street Festival | Day 2 OOTD


Hello!
In my previous post I showed you how I made my own custom sneakers at the Custom sneaker Workshop. Today, I am showing you how I styled them for day 2 of Skopje Street Festival.
Day 2 was a lot more laid back than day 1. I chose the sneakers to be the main point of the look and went for a white top tied at the waist, high waisted jeans, some jewelry and some flash tattoos. I have been loving flash tattoos so much recently, sorry I do not have a nice close up photo of them, but I will most definitely have in my next posts.
Hope you like it.

Здраво!
Во мојот пред последен пост ви покажав како направив мои custom патики во Дојди на custom патика Работилницата. Денес, ви покажувам како ги искомбинирав истите, за ден 2 од Скопје Стрит Фестивал.
Ден 2 беше многу повеќе релаксирачки од ден 1. Решив патиките да бидат на првото место во комбинацијава и ги искомбинирав со бела маичка врзана на половината, фармерки со висок струк, малку накит и флаш тетоважи. Во последно време обожавам флаш тетоважи, многу ми се кул и додаваат некој интересен детал на секој изглед. Немам фотографија за да ги видите тетоважите од овој пост од поблиску, но дефинитивно ќе имам во наредните постови.
Се надевам ќе ви се допадне.1 comment:

  1. Love those jeans on you! That top is so cute :) It looks perfect with this outfit.

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

    ReplyDelete