Saturday, July 25, 2015

Summer in the CityHello!
A couple of days ago I met up with my most favorite photographer Biljana, you remember her, the reason behind this amazing post. We decided to join forces once again before I head out to vacation again (It's tomorrow eeeppp! Keep your eyes out on my Instagram).
We shot 3 looks, and for the first one I chose to go for a dressy look, one that would work for a girls night out or a fun day of shopping. 
Hope you enjoy the photos and don't forget to follow Biljana here and here.

Здраво!
Пред неколку дена се најдов со мојот најомилен фотограф Билјана, се сеќавате на неа нели, причината позади овој прекрасен пост кој е еден од моите омилени. Решивме повторно да ги споиме нашите сили пред да тргнам на одмор (Утре е! За повеќе слики посетете го мојот Инстаграм
Сликавме 3 комбинации, и за првата решив да искомбинирам нешто што би било совршено за шопинг со пријателките или пак за излегување. 
Се надевам ќе ви се допаднат сликите, и не заборавајте да ја следите Билјана тука и тука.Monday, July 20, 2015

A trip to... #4 (part II)Hello again!
Time for part II of my travel post from Leptokarya, Greece. You can see part I here, in which I mentioned that in this post I will be talking more about the vacation and the place itself. So here it goes.
Leptokarya is actually a really nice town, with so many Greek Antique Stores and lots of cute beach side cafes (the one that I absolutely LOVED was "Paralia" with the most amazing decoration -pictures no. 4 and 5, not counting the one above-). The town is split with a railway station that you can of course cross and on both sides there is lots of streets full of vendors and tavernas serving up amazingly delicious giro (I would recommend getting some from Nikos, 2,20 e).
Now, something about the beach and the sea. The water is not the clearest, but that is understandable because this town is on an open sea in opposite of, let's say, Chalkidiki. There were a lot of waves though, and I LOVE waves haha. The beach is big and spacious, has enough space for people who want to pay for deck chairs and for ones who don't.
So, that is just about everything, without going too much into detail. if you have any questions you can ask them in the comments and I will reply.
Hope you enjoy the rest of the photos.

Здраво повторно!
Време е за вториот дел од мојот пост за Лептокарија, Грција. Овде можете да го видите првиот дел, во кој спомнав дека во овој пост повеќе ќе се задржам за самото место.
Лептокарија е всушност многу фино градче, со многу продавнички за грчки антиквитети и многу преслатки кафе барови и ресторанчиња покрај морето (тој што најмногу ми се допадна е кафе барот "Paralia" со неверојатната декорација, тој е на сликите 4 и 5 не броејќи ја таа погоре). Градот е поделен на два дела со една железничка станица, која секако може да се поминува, и и на двете страни од градот има две прилично големи шеталишта исполнети со бутици, продавнички, кафе барови и таверни кои го служат најубавото гиро (јас би го препорачала гирото од Никос, 2,20 е)
Сега, нешто повеќе за плажата и морето. Водата не е најчиста, и прилично е длабока, започнувајќи со камења но потоа продолжува со песок. За самата чистота на водата, мислам дека е разбирливо бидејќи сепак градот се наоѓа на отворено море .наспроти, еве да речеме Халкидики. Исто така, имаше прилично многу бранови кои носеа секакви тревки, но не ми пречеше, обожавам бранови хаха. Плажата е голема, има доволно место и за тие што носат свои лежалки и чадори, и секако и за тие што преферираат да платат.
Тоа е скоро се што може да се каже за Лептокарија, супер туристичко место во кое 7 дена се доволни за да се прошета темелно. Ако имате повеќе прашања, слободно оставете коментар и ќе ви одговорам.
Се надевам ќе ви се допадне остатокот од сликите.


Sunday, July 19, 2015

A trip to... #4 (Part I)A hot summers day. A crowded beach. Next to me,a Serbian couple fighting over where the sunscreen is. Wow, I now realize how much I missed this vacation thing.
Hello! Just got back yesterday and I am here today ready to share some photos.
I like to capture moments and sights of the places I visit, so i hope you enjoy these photos as much as I did taking them.
The place in these photos is Leptokarya, a very commercialized place that basically every human being who lives on the Balkan has been there or knows someone who has been there, so I had fun trying to find something that was worth taking a picture of.
There were lots of photos that I couldn't not post, so there will be a part II in a couple of days where I will be writing a mini review of the vacation and the town itself.
Hope you like it.
Disclaimer: There is a picture of a page from "Looking for Alaska" that contains a huge spoiler for those of you who haven't read it yet, so just scroll down haha.


Жежок летен ден. Гужва на плажата. До мене, дечко и девојка Срби, се караат за тоа каде е кремата за сончање. Е дури сега сфаќам колку ми фалеа летните одмори.
Здраво! Само што се вратив вчера и еве сум денес спремна да споделам некои фотографии.
 Иако сакам да бидам пред камерата, добивам големо задоволство кога сум позади неа, така да се надевам дека ќе уживате во овие слики исто колку што јас уживав кога ги фотографирав.
Местото на "злосторот" e Лептокарија, неверојатно многу искомерцијализирано место во кое бил секој Балканец, или пак знае некој што бил, и ова ми претставуваше интересен предизвик, пробувањето да најдам нешто што навистина вреди да се слика (барем според мене).
Имаше премногу фотографии кои неможев а да не ги постирам, така да за неколку дена ќе има втор дел од постов, каде ќе се задржам малку повеќе на опишување на одморот и самото градче.
Се надевам ќе ви се допадне.
Disclaimer: Има слика од една страница од книгата "Looking for Alaska" на која е прикажан огромен спојлер (ненамерно) така да за тие што ја немате прочитано, само скролнете хаха.Friday, July 10, 2015

Sporty Kitty


Hello!
Honesty time, this post has been waiting to be posted for about 2-3 weeks, but I always would find an excuse for another post to go first. So, as I am going on vacation with my family tomorrow, this is the perfect time for me to unleash this post to the world haha. I will be gone for a week, whether there will be internet waiting for me by the sea Is a question, so I will maybe be absent for a while.
Till then, hope you like this one.
Oh, and when we shot this at probably one of the coolest places in Skopje, a kitty joined our photoshoot and kept wanting to be pet. Talk about CUTE!

Здраво!
Време е за вистината, овој пост чека да биде објавен околу 2-3 недели, но секогаш наоѓав изговор да ставам некој друг пост пред него.Но, со оглед на тоа дека утре заминувам на фамилијарен одмор, ова е совршеното време да го објавам. Ќе бидам оправдано отсутна околу една недела и неколку дена, а пристапот кон интернет додека ќе бидам таму е под знак прашалник. (Искрено, ми се допаѓа ова, релаксирање во буквална смисла, иако ќе бидам тажна ако неможам да постнам некоја фотка на Инста)
До тогаш, се надевам ќе ви се допадне овој пост.
Ах да, и кога се сликавме тука, на едно од најкул местата во Скопје, маченцево ни се придружи и цело време сакаше да се гали. Тотално ќе си го земев за дома, ама ќе ме исфрлеа од дома сосе него....
Thursday, July 2, 2015

Season shiftHello!
So, is it even July cause this weather screams October to me?! The gloomy skies and the fact that they made me want to wear nothing but PJ's and comfy clothes all the time made me want to post something a bit different today. It is still an outfit post, but a REALLY casual one, and we don't have a fancy background today, but a balcony filled with plans and trees. So, I decided to take advantage of the pretty green and have an impromptu photoshoot.
Hope you like it.

Здраво!
Дали е воопшто Јули затоа што времево вреска Октомври?! Облачното небо и фактот дека тоа ме тераше да се облакам само во пижами или екстремно удобна облека, ме натераа да постирам нешто поразлично денес. Се уште е аутфит пост, но МНОГУ кежуал пост, и немаме некоја фенси локација за денес, туку една тераса исполнета со многу растенија и дрвја. Така да, решив да го искористам прекрасното зеленило и имавме импровизирана фотосесија.
Се надевам ќе ви се допадне.