Sunday, July 19, 2015

A trip to... #4 (Part I)A hot summers day. A crowded beach. Next to me,a Serbian couple fighting over where the sunscreen is. Wow, I now realize how much I missed this vacation thing.
Hello! Just got back yesterday and I am here today ready to share some photos.
I like to capture moments and sights of the places I visit, so i hope you enjoy these photos as much as I did taking them.
The place in these photos is Leptokarya, a very commercialized place that basically every human being who lives on the Balkan has been there or knows someone who has been there, so I had fun trying to find something that was worth taking a picture of.
There were lots of photos that I couldn't not post, so there will be a part II in a couple of days where I will be writing a mini review of the vacation and the town itself.
Hope you like it.
Disclaimer: There is a picture of a page from "Looking for Alaska" that contains a huge spoiler for those of you who haven't read it yet, so just scroll down haha.


Жежок летен ден. Гужва на плажата. До мене, дечко и девојка Срби, се караат за тоа каде е кремата за сончање. Е дури сега сфаќам колку ми фалеа летните одмори.
Здраво! Само што се вратив вчера и еве сум денес спремна да споделам некои фотографии.
 Иако сакам да бидам пред камерата, добивам големо задоволство кога сум позади неа, така да се надевам дека ќе уживате во овие слики исто колку што јас уживав кога ги фотографирав.
Местото на "злосторот" e Лептокарија, неверојатно многу искомерцијализирано место во кое бил секој Балканец, или пак знае некој што бил, и ова ми претставуваше интересен предизвик, пробувањето да најдам нешто што навистина вреди да се слика (барем според мене).
Имаше премногу фотографии кои неможев а да не ги постирам, така да за неколку дена ќе има втор дел од постов, каде ќе се задржам малку повеќе на опишување на одморот и самото градче.
Се надевам ќе ви се допадне.
Disclaimer: Има слика од една страница од книгата "Looking for Alaska" на која е прикажан огромен спојлер (ненамерно) така да за тие што ја немате прочитано, само скролнете хаха.No comments:

Post a Comment