Monday, August 31, 2015

Paper planesHello!
So, school is starting on Tuesday and I am sure all of us are excited and I hope I'm not the only one who didn't prepare at all (ex. buying notebooks or pens). Instead for school I am starting to get prepared for Skopje Fashion Week which is I guess bad... but not really, right? I have my priorities very VERY straight as you can tell.
Here is an obligatory back to school outfit, featuring my school essentials: Vans, a cute backpack with even cuter badges, a comfy white T-shirt and sunglasses.
Have a good school year friends!

Здраво!
Многу наскоро започнува уште една школска година и сигурна сум дека сите сме возбудени (бирам да бидам позитивна за прв пат) и се надевам дека не сум единствената која воопшто се нема подготвено (пр. купување на тетратки и пенкала) Наместо за школо, еве сум јас овде како се спремам за Моден Викенд Скопје, што претпоставувам е лошо... но не баш, нели? ЕПТЕН си ги имам средено приоритетите како што гледате.
Се разбира, моја должност е да постирам back to school комбинација, во која се вклучени моите најважни работи за преживување на школската година: Vans, слатко ранче со уште послатки беџови ("Ни срам, ни перде" беџ од Преплет), удобна бела маичка и наочари за сонце.
Ви посакувам среќна година на сите!1 comment:

  1. nice
    http://melodyjacob1.blogspot.com/2015/08/statement-scarf.html

    ReplyDelete