Monday, September 28, 2015

Ella


Hello!
So, this post is a bit of a #throwback to my trip to Thessaloniki last Saturday with a couple of my friends for some shopping, Starbucks and giro (these three things are the reasons I love Greece!) So basically this was my second time visiting Thessaloniki (I did a travel post from the first trip and you can see it HERE) and this time around we made sure we planned our time properly so we had lots of time for both sight-seeing, shopping and taking photos. Here is the outcome of my big desire to take pictures at the "Umbrellas" sculpture at the bay.
Hope you enjoy.

Здраво!
Овој пост е мало навраќање на моето патување до Солун минатата Сабота со неколку мои другарки за малку (читај: многу!) шопинг, Старбакс и гиро. Ова беше мојот втор пат како го посетувам Солун ( фото-постот од првото патување може да го погледнете ТУКА) и целта ми беше подобро да си го организирам времето кое го имам таму, и среќа што тоа и се случи. Океј, не баш целосно, немавме време да го посетиме најслаткиот кафич кој сум го видела во мојот живот (!) и секој ден жалам за тоа, но тагата ја исполнив со многу Pull&Bear и H&M.Постов е производот на мојата огромна желба да се сликам кај "Umbrellas" скулптурата покрај морето.
Се надевам ќе ви се допадне.


Tuesday, September 22, 2015

Prep schoolHello!
This weeks post is the second outfit we shot with Biljana Klisarova. This dress from Zara was love at first try, and I say try because I wanted to just try something random from the store (as you do) and I picked this dress, thinking it will look too big on, but little did I know it would fit like a glove and later leave my wallet crying. I have so many ideas on how to style this dress, but I decided to go on the preppy/Blair Waldorf inspired route for this post.
Hope you enjoy.

Здраво!
Постот за оваа недела е втората комбинација која ја сликавме со Билјана Клисарова. Овој фустан од Зара беше љубов на прво пробување, и велам пробување затоа што сакав да пробам нешто рандом од продавницата, не мислејќи дека на крај ќе морам да го имам и дека ќе ми го испразни новчаникот. Имам толку многу идеи за тоа како може да се искомбинира овој фустан, но за овој пост решив да биде preppy/Блер Волдорф инспириран изглед.
Се надевам ќе ви се допадне.Tuesday, September 15, 2015

ZippedHello!
I am back with another post made in collaboration with the one and only Biljana Klisarova. The main centerpiece of this look is the beautiful handmade flower necklace made from zippers, yes ZIPPERS! I immediately knew I wanted to keep things casual and basic with the outfit and really let the necklace pop. After that came the search for the location. I was eyeing this garage a while now and I waited until something like this came along. I love the contrast between the delicateness of the necklace with off the shoulder top and the dark and industrial vibes that the garage gives.
Hope you enjoy.

Здраво!
Се враќам со нов пост во соработка со Билјана Клисарова. Главното парче овој пат е прекрасното ланче направено целосно од патенти (да, Патенти!) во форма на цветови, кое го добив од "Накит од Патенти". Доколку сакате и вие да поседувате уметност од накит, погледнете ја страната тука. Кога го добив ланчето веднаш знаев дека сакам комбинацијата да биде прилично секојдневна за ланчето навистина да се истакне. Потоа, дојде потрагата по локација. Катната гаража во "Зебра" e локација која одамна ја имав на памет, но ја чекав вистинската можност. Многу ми се допадна идејата да направам контраст помеѓу деликатноста на ланчето со белата блуза и индустријалните и темни vibes кои ги дава гаражата.
Се надевам ќе ви се допадне.