Monday, February 29, 2016

Black SwanAnd the "Swan Lake" saga continues with the mysterious Black Swan. Taking inspiration from the dark vibes it gives off, this look is perfect for the girls who want to look edgy and cool on their prom night. Rock a leather jacket and a statement dress, just like this one from the "Just Go" collection by Olgica Gjorgieva.

И  сагата "Лебедово Езеро" продолжува со мистериозниот Црн Лебед. Земајќи инспирација од темното чувство кое тој го дава, овој изглед е совршен за девојќите кои сакаат да изгледаат edgy и кул на нивната матурска вечер. За да оставите посебен впечаток, зошто да не искомбинирате кожна јакна и стејтмент фустан, баш како овој од "Just Go" колекцијата на Олгица Ѓоргиева. 
Фотографија: Captured by Klisarova


Tuesday, February 23, 2016

White SwanSince I've been a little girl I have been fascinated with "Swan Lake". Starting off with watching a simple Barbie movie of the same name, then moving onto numerous hours spent listening to Tchaikovsky's compositions from the ballet and then finally seeing the ballet in real life. There was always something spellbinding about the story of the white swan and the black swan. I did not become a ballerina so what is happening here is something magical to me.
In collaboration with the macedonian designer Olgica Gjorgieva I am bringing you a prom editorial inspired by "Swan Lake" and her amazing collection "Just Go".
This is the first part of the editorial inspired by the White Swan - for the girls out there who want to exude elegance and femininity.
Photography: Captured by Klisarova
MUA: Aleksandra Azmanova

Откога бев малечка бев фасцинирана со "Лебедово Езеро". Почнувајќи со гледање на обичен Barbie филм од истата тема, потоа продолжувајќи во премногу часови поминати слушајќи ги композициите на Чајковски од балетот, и на крај конечно гледајќи го балетот во МОБ. Секогаш постоело нешто многу специјално околу приказната за белиот лебед и црниот лебед. Не станав балерина, така да тоа што се случува тука е многу магично за мене.
Во соработка со дизајнерката Олгица Ѓоргиева денес ви го претставувам матурскиот едиторијал инспириран од "Лебедово Езеро" и нејзината прекрасна колекција "Just Go".
Ова е првиот дел од едиторијалот инспириран од Белиот Лебед - за девојките кои на матурската вечер сакаат да изгледаат женствено и елегантно.
Фотографија: Captured by Klisarova
Шминка: Aleksandra Azmanova Wednesday, February 3, 2016

OversizedHello!
I am writing this post on a Wednesday morning before school aka the time when I should be studying but naaahhh. Priorities man. I have been practically living in this oversized sweater carding from Pull&Bear since I got it and honestly it has been my best decision so far. It gives me a free pass to wear literally anything underneath (I preffer T-shirts) without getting frozen. It also protects me from outside pressure from professors about how we have deadlines now and things will get really difficult since we are seniors (or I like to think it does!). I am not ready for the adult-like responsibilities honestly. Plus I now have to make some crucial decisions like find a dress and choose a college among many. I swear I have daily nightmares about my dress being a fail and everything turning out so bad due to my disorganization.
Anyways, how is your life going so far? Let me know in the comments, is there life after prom?
Hope you enjoy the post.
P.S. Gave myself some side bangs of sort. Time for a change in the new year, am I right?

Здраво!
Го пишувам овој пост во Среда наутро кога треба ова време да го користам учејќи, ама неее. Приоритети. Практично живеам во ова огромно џемперче од Pull&Bear откога го купив. Буквално ми дава можност да носам што сакам под него (јас одбирам тоа да се маички на кратки ракави) без да смрзнам, што е одлично. Исто така сакам да мислам дека ме штити од надворешниот притисок на професорите за тоа како треба озбилно да си ја сфатиме работава, како мора да ги завршиме проектните, треба да почнеме да се спремаме за полагањето и ситеее тие прекрасни работи кои доаѓаат со титулата "4 година".. Забавно, нели? И како јаготка на шлагот, редовно имам кошмари за тоа како матурскиот фустан изгледа ужасно и како јас паничам и и се дерам на мајка ми во последен момент.
Како и да е, како оди вашиот живот до сега? Пишете во коментарите, постои ли живот после матура?
Се надевам ќе ви се допадне постот.
П.С. Си направив некаков вид на шишки, ни јас самата не знам хаха. Малку промена во новата година, така?