Wednesday, October 12, 2016

Zero


Hello!
First off, how do we feel about the new look? I absolutely love it, it has been on my to-do list for a few months now, I just wanted a new refreshed look and I finally decided that the time has come. Also, we have a new domain now! I said in a post a few months back that the blog will be www.shybutsecretlyfabulous.com, but that idea took a back seat for a while. And now I can finally breathe and post with pleasure! 
Anyways, time for a new outfit post, one that I've had on hold for about two week now. This was back when we had sunshine instead of rain, but I'm still hopeful that the weather in Skopje will start to get better. My OG blog photographer Angela wanted to shoot at this location for some time now, so we set up a time on a Saturday morning & this is the outcome. I fell in love with this location, it's something that you can't find in Skopje that easily, and it shows a different side of the city. When it comes to finding locations for shooting, we struggle. But actually, we have really cool locations here, it's just about going out and searching for them. 
I hope you enjoy the post! 


Здраво!
Најпрво, како ви се допаѓа новиот изглед? Јас го обожавам, мал блог мејковер ми беше на листа веќе подолго време, едноставно сакав нов,свеж и минималистички изглед. Исто така конечно имаме нов домејн! Најавив уште пред неколку месеци дека блогот наскоро ќе е www.shybutsecretlyfabulous.com , но таа идеја беше ставена во втор план. Конечно се е средено, и можам со задоволство да постирам нов контент секоја недела! 
Започнуваме со аутфит пост кој го имам ставено на пауза веќе две недели. Ова беше сликано кога имавме убаво сончево време, а не тмурни дождови. Но, јас сум се уште надежна дека тоа убаво време повторно ќе се врати (акцент на зборот "надежна"). OG блог фотографот Ангела ми спомна дека имала на ум една многу кул локација за сликање, па заедно се упативме на истата едно саботно претпладне. Таа ми имаше покажано фотографии од оваа локација, но дефинитивно во живо е многу покул. Целиот дел во околината на МКЦ е мистерија сама по себе. Графити и остатоци од тоа што Скопје некогаш беше. 
Се надевам ќе ви се допадне!No comments:

Post a Comment