Saturday, November 5, 2016

FWSK AW 16/17 | Irina Tosheva


Continuing this season's reviews with Irina Tosheva's collection inspired by the Firebird from Slavic mythology. First off, how cool of a concept is that?! Tosheva always brings something new and fresh to the table, with every collection having a unique story behind it. 
From the very beginning I knew I would love this collection, with Irina teasing sneak peeks via Facebook. The anticipation was high, and you could feel the cool energy at the start of she show. And when the first model came out carrying a cocktail,we all knew this was going to be a party in every sense of the word. Bright colors, whimsical patterns and butterflies in the girls' hair - the fashion show was a complete 10/10.
Photos: FWSK


Ги продолжуваме прегледите за оваа сезона со ревијата која го затвори овогодинешниот Моден Викенд Скопје - Ирина Тошева. 
Тошева е позната по нејзините енергично-слатки креации кои истовремено даваат препознатлив ретро впечаток. Секоја сезона таа успева да најде неверојатно креативна инспирација за нејзините колекции, нешто што не е веќе видено и има приказна сама за себе. Инспирацијата овој пат е пронајдена во словенската митологија, односно во жар птицата. 
Уште од самиот почеток на ревијата се чувствуваше кул енергија, а кога првиот модел излезе со коктел во рака сите знаевме дека ова ќе биде вистинска забава. Светли бои, разиграни шари и пеперутки во косите на моделите, оваа колекција е целосна 10/10. No comments:

Post a Comment