Friday, November 4, 2016

FWSK AW 16/17 | Jovana Filipovic


Fashion Weekend Skopje started on October 30th on one heck of a cold night. But that doesn't stop every fashion enthusiast in Skopje to attend this seasonal event, including me. So just like the years before, I'm reviewing some of my favorite shows from the season, starting off with Jovana Filipovich.
Jovana Filipovich is a FWSK veteran with her countless collections filled with amazing garments that leave people in awe. Her style is sleek and feminine, showing how a true #girlboss needs to dress.This collection especially screamed Jovana Filipovich to me with the accessories of choice like wide brimmed hats and killer black heels. When the models walk down the runway you can truly tell who is the designer without a doubt. From the iconic LBD to a fiery red bodysuit, Jovana's collection embodies the chic modern woman that we all strive to be. 
Photos: FWSK 


Моден Викенд Скопје започна на 30ти Октомври на една преладна вечер. Но тоа не ги запира сите модни ентузијасти во Скопје да се појават на овој настан, вклучувајќи ме и мене. Така да, исто како и секоја претходна година, ќе направам мал преглед на ревиите кои ми оставија најголем впечаток, почнувајќи со Јована Филиповиќ.
Јована Филиповиќ е FWSK ветеран со безбројни колекции исполнети со прекрасни парчиња облека кои ја оставаат публиката во неверување. Нејзиниот стил е женствен и sleek, покажувајќи како вистинската #girlboss треба да се облекува. Оваа колекција посебно ми остави впечаток заради малите детали кои беа тотално во стилот на Јована, како шеширите и црните потпетици. Од иконскиот мал црн фустан до жестоко црвен bodysuit, колекцијата на Јована ја отелотворува шик модерната жена која сите сакаме да бидеме. 


No comments:

Post a Comment