Sunday, November 6, 2016

FWSK AW 17/16 | TMF Fashion showFinishing off the FWSK reviews with the fashion show of the students from the Faculty of Technology and Metallurgy - Skopje, Fashion Design under the mentorship of Lidija Georgieva. The theme of the collections was "Rhythm and science", which Georgieva describes as the unbreakable bound between fashion and technology nowadays. 
What I loved about this show was that you could clearly see the visions of each of the students, and how differently they can think with a given theme and background story. From gorgeous dresses to 3D elements, I was positively surprised with these young designers. I've chosen a few of my favorite designs to share with you here, but you can see the rest of the creations here


Ги завршуваме овогодинешните прегледи од FWSK со модната ревија на студентите од "Институтот за дизајн и инжењеринг на облека" на ТМФ Скопје. Со Лидија Георгиева како ментор, самата ревија започна со перформанс на модерен балет, нешто што Георгиева често практикува да прави со цел да внесе различна димензија во самата ревија. Името и темата на студентите е "Ритам и наука" , што Лидија Георгиева го објаснува како нераскинливата врска помеѓу дизајнот и технологијата, посебно во модерното време. 
Тоа што најмногу ми се допадна беше тоа што секој млад дизајнер има своја визија и насока за тоа како да изгледа неговата креација, и лесно беше да се распредели кои дизајни беа дел од една колекција, а кои од друга. Од прекрасни фустани до 3Д елементи, позитивно бев изненадена од овие млади дизајнери кои сум сигурна дека имаат светла иднина пред нив. Тука ги издвоив неколку од моите фаворити, но целата ревија може да ја погледнете тука. 2 comments:

  1. loved it !!! xo

    www.floridmaven.com

    ReplyDelete
  2. You don't really need to wear precisely what you purchase. By changing pieces, you can give a cutting edge take on old designs. cashmere cardigan

    ReplyDelete