Monday, February 6, 2017

Voyage


Hello!
Just like I've promised, I have a ton of posts prepared for the month of February! I hope you enjoyed last week's post, it was a different one for me, but that's why I enjoyed preparing it for you so much. Anyways, how are you? I'm kind of nervous right now, I'm starting my second semester at uni and I'm hoping it goes a bit better than the last one. I generally feel better when the weather is warmer, so maybe that will affect my outlook this time. I'm so over the cold weather, all I want is to wear my mom jeans with Converse and have picnics in the park. The temperature seems to be getting higher as we speak, but when we shot this post it definitely wasn't warm AT ALL. I froze my butt off, so hence why I kept the coat on, but I'm sure you won't mind. I wore my new favorite backpack from Zaful.com (check it out HERE), it's very different to what I've seen in the stores and that makes it even more special.
Me and Irina shot in this empty bus and I am so happy with the outcome. The pictures are moody and slightly dark - perfectly representing how I felt this winter.
Photos: Irina Krstevska



Здраво!
Баш како што ветив, Февруари ќе е месец полн со постови! Се надевам ви се допадна постот од минатата недела, дефинитивно беше поразличен од тоа што нормално го објавувам, но баш затоа ми беше забавно да го направам.
Како сте вие? Јас сум во исчекување на летниот семестар на факултет, и се надевам дека ќе помине подобро од зимскиот хаха. Мислам дека времето имаше голема улога во тоа како функционирав тогаш, така да се надевам дека пролетта ќе има позитивно влијание врз мене. Подготвена сум за повисоки температури, барем за 5 степени, дефинитивно не сум човек што поднесува ладно. Се што сакам е да можам да носам mom jeans со Converse патики и да седам во парк покрај езерце. Температурата пополека се зголемува, но тоа дефинитивно не беше случајот кога го фоткавме постов - затоа морав да го оставам капутот на мене, се надевам не ви пречи. Како што можете да забележите, како дел од комбинацијата е ова преслатко ранче од Zaful.com (можете да го нарачате ТУКА) кое ми го привлече вниманието бидејќи изгледа поразлично од тоа што го имаме во продавниците кај нас. Мислам дека имам доволно ранци за цел живот, но се разбира дека тоа нема да ме спречи да купувам уште...
Со Ирина овој пат се сликавме во стар празен автобус (девојката е генијалец за локации) кој може метафорично да означува многу работи за кои нема да ве замарам (можеме да бидеме deep другпат), и мислам дека прочитавте доволно "word vomit" до сега, па се надевам дека ќе ви се допадне оваа објава!
Фотографии: Ирина Крстевска


No comments:

Post a Comment