Tuesday, May 2, 2017

Concrete Jungle


Hello!
It's May, and that means it's that time of the month where we all think we're going to be soo productive and do things right this time around. There's nothing wrong with that and I'm not going to lie, I am one of those people. But, I still have my reservations about new beginnings, maybe they are just too good to be true?
Anyways, Angela and I decided to take our location hunting to Plochnik, a popular spot in Skopje known for being a gathering place for all cheap wine and beer lovers. But by day, it's the perfect location to take photos at.
I'm wearing this lovely button down from Zaful.com, a website that never fails me. See more HERE.
Photos: Angela Petrovska


Здраво!
Пристигна и мај, што значи дека е тоа време од месецот кога сите сме полни со инспирација и желба да бидеме продуктивни и времето да го исполниме паметно. Нема да лажам, и јас сум една од луѓето што размислуваат така, но со доза сомнеж дека овој месец ќе е нешто поразлично од претходниот.
Јас и Ангела овој пат решивме да се упатиме кон Плочник, доста популарно место за сите ентузијасти на вино и пиво што сакаат истите да ги пијат во вечерните часови, на едни од бројните клупи што ги нуди Плочник. Но, преку ден ова место е совршената локација за фоткање. Овој пат главното парче е прекрасната маслинеста кошула од Zaful.com, сајт кој до сега не ме изневерил. Погледнете повеќе ТУКА.
Фотографии: Ангела Петровска


No comments:

Post a Comment