Monday, June 19, 2017

Moody JuneFor the ultimate mood setter I suggest listening to this while scrolling this post. 
The time and day: a rainy Saturday afternoon, around 3 pm. 
The scene: the backyard of a building in Debar Maalo. 
The feeling: indescribable awe from this hidden gem. 
Angela and I never expected to run into this place, from spontanеously deciding to go to Аcanthus Gallery and then me seeing a garage door in the back that looked descent enough for an Instagram photo, to being amazed from the coolness of this little secret spot that's been right under our noses. So, an impromptu photoshoot was a must, and funnily enough - the moody weather was a perfect fit for this place.
Shoutout to Skopje Se Nosi for using the beauty of this place for a photoshoot of their own, 


За целосно доловување на расположението на овој пост, препорачувам да си ја пуштите оваа песна. 
Време и ден: Врнежливо саботно попладне, околу 3 часот.
Место: заден двор на зграда во Дебар Маало (галерија Аcanthus).
Чувство: Неописливо воодушевување од тоа колку е кул ова скриено местенце
Јас и Ангела никогаш не планиравме да го најдеме ова место, од спонтана одлука да ја посетиме галерија Аcanthus, до мојата фикс идеја да се сликам на врата од гаража што се наоѓаше точно до оваа локација, се најдовме во сосема друг свет што се наоѓал веднаш под нашите носеви. Се случи неизбежното, моравме да ја искористиме приликата и фотнавме импровизиран пост. И што е најинтересно, врнежливото време совршено се вклопи со ова место. 
Скопје Се Носи исто така имаат фоткано на оваа супер кул локација, shoutout до нив. No comments:

Post a Comment