Friday, October 20, 2017

Sky high"How to be a badass, or at least give the impression that you are one" - a guide by Elena:
1. First off, you need some music to get you in the mood, so may I suggest a new classic, Bodak Yellow by the ever so elegant Cardi B.
2. Once you have your background music, you need to have the proper look. It's all in the details, for example, a cool bomber with even cooler patches (courtesy of Rosegal.com, click HERE) & a statement belt (get yours over on Gamiss.com, click HERE).
3. Now that you have the look down, you need to commemorate this moment. This is where it gets tricky. You need to get yourself a Jane Nikoloski who will capture the badass-ness without you even trying.
4. Another important part is the location, so be prepared to face your deepest fears to get to your desired destination. Mine is climbing up a shaky ladder, which is exactly what I had to do. BUT, anything to get the picture, am I right?
5. And now, all that's left is for you to enjoy the result.
Photography: Jane Nikoloski


"Како да си a badass (не ни пробувам да го преведам ова), или барем да оставите таков впечаток" - водичот на Елена:
1. Најпрво, ви треба малку музика во која ќе можете спиритуално да се пронајдете (забележете го мојот сарказам тука), а бидејќи целите да сте "a badass' ја препорачувам Bodak Yellow од Cardi B - класика.
2. Сега кога во позадина си свири јако музиче, ви треба соодветен аутфит за да се долови целиот изглед. Деталите се најважни, на пример, кул bomber јакна ( клик ТУКА за јакната што ја носам) или пак стејтмент ремен (клик ТУКА).
3. Го имаме изгледот, и сега треба да се запамети овој момент затоа што сите знаеме "Ако не постои слика, did it really happen?" Тука работите стануваат малку потешки, бидејќи треба да си најдете еден Јане Николоски кој ќе го долови вашето "badass-ness" без вие да се потрудите.
4.Уште еден важен дел е самата локација, така да бидете подготвени да се соочите со вашите стравови да за стигнете до посакуваната дестинација. Јас, на пример, имам голем страв од стрмни скали, поготово тие што обично водат кон покрив, па може да се каже дека сум прилично горда на себеси што се искачив.
5. И се' што преостанува е да уживате во резултатот.
Фотографии: Јане Николоски


No comments:

Post a Comment