Saturday, November 11, 2017

Saturated


Saturday morning. It's 10.30 AM and it's colder than ever. I'm not a person that loves the cold weather, in fact, I hate it. Even though I enjoy the occasional "sweater weather" I think I'd rather be in a sundress, wearing bright and fun colors. It's funny how when the autumn season rolls around, we all start wearing dark and muted colors as if we're imitating the environment that surrounds us. To that, I say "No!" Give bright colors a chance in autumn and winter too, they might even put you in a better mood. So this is my challenge to you, wear more colors this season, let things get a bit more saturated. 
Photos: Ivica Stojkov
Сабота наутро. 10 часот е и никогаш не било поладно. Не сум човек кој го сака ладното време, всушност можам со сигурност да кажам дека го мразам. Иако од време на време убаво ми е да се стоплам со дебело џемперче и да завиткам шал околу мене, сфатив дека преферирам летни фустанчиња и светли, весели бои. Можеби сега не можам да ги носам тие фустани, но можам да ги вратам светлите бои во мојата гардероба. Интересно ми е како сите пробуваме да се вклопиме со околината зависно од годишното време и на есен и зима сите посегнуваме кон темните бои. Затоа имам мал предизвик за вас, пробајте да носите повеќе боја оваа есен - можеби ќе се изненадите колку ќе ве стави во добро расположение!
Фотографии: Ивица Стојков 


No comments:

Post a Comment