Monday, January 29, 2018

Skyline


When it comes to clothing, I like to have fun. I watch minimalism videos and minimalist wardrobes and I think to myself: 1. This looks so neat and smart! 2. But where's the fun? That's the point when I realized that I'll probably never be a minimalist when it comes to clothing, I just can't express myself with basic pieces of clothing.
That's where personalization comes to mind, or clothing pieces that have something "extra" to them. Whether that's patches, pins, a cool print or as in this case, actual pompoms - I just live for a clothing item that has character. Why not wear little colorful pompoms just for the sake of brightening up your day? If nothing else, you (or, your top) might be the reason someone smiles today.
Top: Romwe.com, click HERE.
Photos: Jane NikoloskiКога се работи за облека, сакам да се забавувам. Го поминав периодов гледајќи видеа за минимализам и минималистички плакари и почнав да размислувам: 1. Ова изгледа многу паметно и кул! 2. Но, каде е забавата? Ова беше моментот кога сфатив дека никогаш нема да сум минималист кога се работи за облека, не би можела да се изразам само со неколку основни парчиња облека.
Тука личната персонализација ми паѓа на ум, или пак парчиња облека кои имаат нешто "екстра". Без разлика дали се работи за брошеви, кул принт или како во овој случај, 3D pompoms - уживам во облека што има свој карактер. Зошто да не носиме нешто необично само за да си го кренеме расположението? Ако ништо друго, ти (или твојот џемпер) би можел/а да бидеш причината поради која некој ќе се насмевне денес.
Маица: Romwe.com, клик ТУКА.
Фотографии: Јане Николоски


No comments:

Post a Comment