Tuesday, April 3, 2018

Pumped Up Kicks


Not too long ago I had a short conversation with some university colleagues and I told them that I considered myself an introvert. And to that, I got the most interesting reply: "Why do you think that? I wouldn't put you as an introvert, I think you're super friendly and down to make conversation with everyone". At first, I was taken back by this comment because I've never thought of myself as anything else.

Sure, I was way shyer 4,5 years ago when I started high school and I've come out of my shell a lot since those days, but I'll never shake that feeling of being known as "the quiet one". This little exchange of opinions meant more to me than it would to a normal person, mainly because the colleague who said this has known me since recently. I think it makes more of an impact if you hear these comments from new people in your life because they don't know "the old you" and they get to know you without any past judgment or preconceived opinions. It's good to know you've grown up mentally, even if you don't realize it at first.

I told all of this to Jane and he just looked at me and said: "Well, an introvert wouldn't lay down in a skate park just for the sake of a photo, I'll tell you that." I guess he was right.

///
Wearing: Shein.com Peach Sweatshirt & Patch Denim Jacket
Photos: Jane NikoloskiПред скоро време, низ краток разговор со колешки од факултет спомнав дека се сметам себеси за интроверт. И на тоа го добив најинтересниот одговор: "Зошто го мислиш тоа? Јас не би те нарекла интроверт, баш напротив, секогаш си расположена да започнеш чил муабет со сите". На почетокот ова ме изненади, бидејќи никогаш не сум се сметала себеси за нешто друго освен тоа.

Да, дефинитивно бев посрамежлива пред 4,5 години кога започнав со средно училиште и знам дека многу се имам опуштено околу нови луѓе од тогаш, но никогаш нема да престанам да се категоризирам себеси како "тивкото, срамежливо девојче". Оваа кратка размена на лични мислења ми значеше многу повеќе отколку што би требало, најмногу затоа што колешката која ми го кажа ова не ме знае повеќе од година. Мислам дека најлесно се сфаќа колку се имате променето кога ќе ги слушнете овие мислења од некого кој не знае каква личност сте биле порано и има оформено мислење за вас без поранешни влијанија. Убаво е да се знае дека психички имате пораснато, иако на почетокот самите не го сфаќате истото.

Се' ова му го раскажав на Јане, а тој ме погледна и ми рече: "Епа, интроверт дефинитивно не би легнал во скејт парк само за да се слика". Претпоставувам дека е во право.
///
Носам: Shein.com Peach Sweatshirt & Patch Denim Jacket 
Фотографии: Јане НиколоскиNo comments:

Post a Comment